Ni Hao!

2013.02.21. 11:19

Nem tűntünk el, és nem is a legkisebb szobában töltjük napjainkat szerencsére (még), hanem sikerült életünk első igazi jetlag élményét 100%ban, teljes egészében kiélvezni. Miután nagyjából belaktuk átmeneti szállásunkat és felfedeztük a környező utcákat, szembesültünk a ténnyel, hogy tök jól tudunk aludni, egészen este 10-től mondjuk hajnal 2-ig. Utána egy laza 3-4 órás ébrenlét teljes aktivitásban, majd pár óra ájulás, és TT ment is dolgozni. Fura a helyzet, mivel neki ugye a munka miatt elvileg picit könnyebben ment az átállás, ellenberger gyakorlatilag küzdött velem vállvetve. A kedd volt a mélypont, addigra már 3 napja nem ettem, nem aludtam rendesen, kis testem masszívan kezdett tiltakozni. Mivel a közérzetem mondhatni katasztrofális volt, drága szerelmem megelégelte a helyzetet, és ellentmondást nemtűrően belém diktált egy jó fél üveg bort. A kúra fantasztikusan sikerült, sikerült egyhuzamban aludnunk vagy 6 órát. Tegnap este újra bevettük a medicínát, és jelentem, ha minden igaz a probléma kipipálva.

Esténként picit mászkáltunk a környéken ahogy említettem, és persze fotóztunk is rendesen, hááááát nemgyenge az első benyomás. Ami nem lesz gondolom meglepő, hogy icipicit feljebb kell emelni a fejet, ha meg szeretné az ember nézni hol érnek  véget az épületek vertikálisan:

1.jpg

 

Nagyon mókás a jól ismert termékeket helyi verzióban a polcon látni:

3.jpg

 

Megvan a kedvenc reggeli narancslé is, illetve az elmaradhatatlan coke:

2.jpg

 

Megtatláltuk a helyi bevásárló áruházlánc egyik tagját is, a mérete valami brutális, kanizsai vonatkozású ismerősöknek csak annyit mondanék, hogy a Dél-Zala kompletten egybenyitva kb, és ugyanúgy kétszintes, aki kevésbé ismerős arra, képzelje el a régi budai Skálát tokkal-vonóval, és ez csak élelmiszer és vegyiárú. Hihetetlen, kb minden van, ami a konyhába, háztartáshoz kell. A halas részen futottunk bele ebbe, mi biztos nem csinálunk belőle levest:

4.jpg


A Panda pedig figyel, úgyhogy jók legyetek!!! ;)

5.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://pekingidiodak.blog.hu/api/trackback/id/tr325095434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ildis5 2013.02.21. 14:41:13

A végén még alkoholisták lesztek ;)

sz_timi 2013.02.22. 09:17:59

És legalább helyi borokat fogyasztotok? Milyen a felhozatal?

PekingiKacsa 2013.02.22. 17:15:38

@sz_timi: a helyieket még nem teszteltük. Egy dolog biztos, mindegyik drága. Nagyjából 2-3szoros az áruk az otthoniakhoz képest. Van egyébként mindenféle finomság, csak horror áron. Mi most a chilei vonalat tesztelgetjuk :)

Mokushok 2013.02.23. 23:02:07

Milyen érdekes: Dél-Zala áruház Pekingben, Kínai Áruház Kanizsán (a Dél-Zala áruház helyén)... :-)
Legalább otthon érzitek magatokat :-)
süti beállítások módosítása