Ananászfaragók, azaz így pucolnak ők...
2013.04.13. 05:23
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, én nagyon szeretem az ananászt. Na, nem a konzerves, cukorszirupos kamu utánzatot, hanem a picit édes, roppanós, friss gyűmölcsöt. Kívülről is gyönyörű, na, de a belseje! Magában, pizzára, húshoz, joghurtba vagy köretként földimogyoróval rizsbe keverve..mindegy hogy, jöhet bármikor!
Persze, a pucolás az egy szenvedés. Mert bárhogy tisztítod, bármeddig csinálod is, egy pici fás héj csak mindig ott marad a fránya kis lukakban! Éhesen nekikezdeni ennek a műveletnek? Egy kolostornyi buddhista szelídsége kell hozzá!
Hogy mit találtak ki erre a kínaiak? Voilá!
Az árusok az utcára költözve, kis asztalkájukon türelmesen farigcsálják egy fura vésőszerszámmal ezeket a hatalmasra nőtt gyümölcsöket. Akkurátusan (hisz hová rohannának?), spirálban haladnak végig a gyümin, míg az utolsó makacs kis héjdarab is el nem tűnik. A képen látható példány sajnos már a múlté.
R.I.P. drága barátunk, nagyon finom voltál!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.